We Zullen Dit Nooit Vergeten

Hij organiseerde de dansshow in de hoofdstad FM van Londen van 1999 tot 2005.
Daarna trad hij toe tot Resident DJ met Fabric van 1999 tot 2011 en bracht een van de eerste albums uit de FabricLive Mix-serie, FabricLive.02, uit.
Hij is een van de beroemdste rappers in Nederland en trad op met Akon en de Nederlandse kunstenaar Marco Borsato. Ali Bouali, artiestennaam Ali B, geboren op 16 oktober 1981, is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst.
Ali B (echte naam Alistair Bennett) is een DJ en producer in Londen. heeft een Arabische remix gemaakt van Akon’s nummer “Ghetto”, werkte als coach bij The Voice of Holland (ter vervanging van Roel van Velzen) en The Voice Kids (ter vervanging van Nick & Simon).
De jonge rapper van Marokkaanse afkomst groeide op in de straten van Oost-Amsterdam. Hij wordt gezien als een prominente figuur in Nederlandse interetnische relaties.
In 2011 ontving hij zijn eigen televisieprogramma voor uitzending op het TROS-station; Ali B nodigt jonge rappers en (gevestigde) artiesten uit andere genres uit om op volle snelheid coverversies van elkaars nummers te maken.
Hij is getrouwd met Breghje Kommers, de halfzus van profvoetballer Abel Tamata. In 2016 bracht Ali B een single uit met ex-medewerker Brace en reggae-artiest Kenny B.
In 2017 maakte hij zijn acteerdebuut in de Belgische film Patser “, de première was begin 2018. Hij is een straatartiest. Van 2006 tot 2011 organiseerde hij een wekelijkse show op Kiss FM, naast regelmatige uitvoeringen op radiostations inclusief BBC 6 en Ministry Of Sound Radio.
Hij runt Air Recordings en verschijnt regelmatig op festivals zoals Burning Man, Afrikaburn en Shambhala.
Sinds 2013, Ali B. Van een benefietconcert in Ahoy tot een reeks uitverkochte concerten in de Kuip met Marco Borsato
Hij was de resident DJ van de Blue Note-club in Hoxton Square van december 1994 tot de club in juli 1998 werd gesloten. De carrière van Ali is de afgelopen jaren enorm uitgebreid en hij heeft de gevoelens en gedachten van andere jongeren in zijn buurt kunnen uitdrukken door effectieve raps en grappen.
De single “What would you do” van Marco Borsato en rapper Ali B, uitgebracht op 17 september 2004, staat al 8 weken op nummer 1 in de hitlijsten van Nederland! Alle opbrengsten van de single gaan naar War Child Holland.

Leave a Reply